Speledingetje

Trolleybus in Nijmegen
Pi-calculator
Radiobulletin 1950
Filmstroken
Spoorwegkaart van Nederland
Eric en de engerds
Vacantiefoto's 2009

Archieven

01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2012

Gastenboek

Teken speledingetje's gastenboek

Zoek

Zoek in 'wat er speelt'

Laatste Reacties

Marten (Koop geen straat..): Het is op zijn zachtst ge..
c. van Egmond. (Evangelisch athe..): De atheisten zouden aan d..
lucretia van dam (Sorry, ik had eve..): mijn oud oom (de broer va..
johan (Zielige auto word..): het werk gaat intussen ve..
Frans (Man na 23 jaar co..): Beste days of our lives, ..
days of our lives.. (Man na 23 jaar co..): Niek is net als Thiandi e..
Marieke van Bosse.. (Man na 23 jaar co..): Wat ik bijzonder storend ..
Frans (Man na 23 jaar co..): Goed dat je die vraag aan..
Dick Westra (Man na 23 jaar co..): Had Niek wel een verstand..
Frans (Man na 23 jaar co..): Beste Loek, Het is ook ..
ronald (Koop geen straat …): hele interessante analyse…
Cryptocheilus (adhd en het RED-d…): Ik ben benieuwd of u al e…
Cryptocheilus (adhd en het RED-d…): Er wordt aan mijn achterd…
Marjolein (Sorry, ik had eve…): Wat een lieve, warme oma …
Reinier Zervaas (Man na 23 jaar co…): Kijk met de ogen van je h…
sparnaay (Daarom is de pata…): als je al zonder toestemm…
Marc (Man na 23 jaar co…): Beste Papilio, Allereer…
Papilio (Man na 23 jaar co…): Beste meneer Van den Akke…
johan (Zielige auto): Is het mogelijk om vandaa…
johan (Zielige auto): Waar bevind zich deze ren…

Automaten:

XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Speledingetje

De informatie op Speledingetje is betrouwbaar, eerlijk, waarheidsgetrouw en gecheckt. Speledingetje en haar medewerkers behouden zich het recht voor hier van af te wijken, als het landsbelang dit vergt of de minister zulks wenselijk acht. Aan de informatie op Speledingetje kunnnen geen rechten worden ontleend. Speledingetje is de persoonlijke website van Marc van den Akker. marc@speledingetje.nl

Powered by Pivot - 1.40.7: 'Dreadwind' 

Broodje Dönner-Kabab. Consumentenbond schaam je!

Zaterdag 27 Oktober 2012 at 07:32 am

Het werd vandaag de hele dag herhaald. Wat waren die broodjes Kebab toch vies.
Het onderzoek ging over 49 aankopen in 10 broodjeszaken in vijf plaatsen. Dat aantal is zo klein dat er geen conclusies uit getrokken kunnen worden. Het onderzoek is ook niet bijzonder duur of knap of doordacht, of had geen andere reden tot vermelding. Een onderzoek dat zo slecht is dat iedere vermelding in een serieus medium een aanfluiting is. Of het zou moeten gaan over rascisme bij de consumentenbond. Want daar lijkt het publiceren van zulk een slecht onderzoek op.
Heeft de consumentenbond er goed op gelet dat hun onderzoekers hun handen wel hebben gewassen voor het onderzoek? Hoe weet ik of ze dat wel hebben gedaan? En hoe weet Radio 1 het?
Radio 1 onbruikbaar geworden
Ik kan Radio 1 niet meer vertrouwen, is helaas mijn conclusie. Als ze niet in staat zijn een onderzoek te lezen, en zo gretig poep praten is hun informatie onbetrouwbaar. Broodjes Döner zijn Turks, meen ik. Het zou me niets verbazen dat er rascisme heerst bij radio 1. Dit lijkt er sterk op.

Speledingetje is bezorgd.

Koop nooit meer Donald Duck, de oplichter!

Vrijdag 26 Oktober 2012 at 6:21 pm

Nooit meer kopen!

U hebt vast wel eens van Pink Ribbon gehoord. Het is een clubje die om geld bedelt voor kankeronderzoek, en zich draconische salarissen toekent. Pink Ribbon is een titel die door uitgever Sanoma wordt gevoerd.

Ik lees sinds ik besta de Donald Duck. Mijn vader had bij het ontstaan van Donald Duck in 1952 al een abonement, en heeft de eerste vijftien jaren DD netjes bewaard. Ik heb ze allemaal met plezier gelezen.
We zijn nu zestig jaar later, en Donald Duck bestaat nog steeds. Elke week beleeft hij en zijn neefjes een avontuur in kleurendruk, gevolgd door een verhaaltje Midas Wolf , Hyawatha, of Tokkie Tor. Walt Disney is allang dood, Carl Barks ook. Toch staan er nieuwe verhaaltjes in, maar wie ze tekent komt lezer niet te weten.
De Donald Duck wordt gemaakt volgens een strak format, zodat de lezer nooit echt schrikt of verbaasd wordt. Middelmatigheid troef.

De DD wordt veel gelezen door studenten, hoorde ik een paar maal in het nieuws. Misschien dat die daar eens mee zouden kunnen ophouden. Gewoon Donald Duck boycotten, want zo leuk is die Donald Duck eigenlijk ook niet. Door Donald Duck te kopen steun je een erg foute uitgever, en dat is verwijtbaar.

Zestig jaar Donald Duck is wel genoeg.

Wij zijn niet katholiek!

Vrijdag 26 Oktober 2012 at 05:53 am

Ik zag iets vreemds. In Beuningen staat een basisschool, die “De Triangel” heet. De school is een montessorischool, en dus katholiek, dacht ik. Nu staat er op de website van de school het volgende:

http://www.triangel-beuningen.nl


Voor zover ik weet was de reden dat Maria Montessori als onderwijskundige wordt geduld het feit dat ze zo devoot katholiek is, en dat ze het wetenschappelijk niveau van Diederik Stapel heeft. Dat ze smakelijk aanschoof bij Benito Mussolini zolang hij geld gaf, en dat ze stevige lesmaterialen liet maken.

Lees verder...

Als morgen de wereld vergaat...

Donderdag 25 Oktober 2012 at 03:00 am

Vandaag plantte ik een appelboompje

appelboom


Omdat mijn bovenbuurvrouw vijftig werd deed ik haar een appelboompje cadeau. Helaas was ik een beetje laks ik het haastmaken met planten, zodat de jarige er niet bij was toen het boompje werd geplant. Nu kan ze het toch zien. De mens onder het digitale kijkbelemmeraartje heeft mij uitstekend geholpen met het planten, maar had er niet om gevraagd op speledingetje te komen.

Lees verder...

Spijt...

Dinsdag 23 Oktober 2012 at 4:33 pm

Ik heb dik dertig jaar gerookt, en dat was stom, heel stom.

Met cigarette 2006


Longkanker, dat overkomt mij niet, heb ik dertig jaar tegen beter weten in gedacht. Russische routette, waarbij ik onvoldoende de consequenties heb bekeken.

Nu ben ik te laat en heb ik enorme gezondheidsschade. Dit was stom en eigen schuld, want ik wist best dat roken ongezond is.

Stoppen met roken is mij uiteindelijk helemaal niet zo moeilijk gebleken als dat ik dik dertig jaar dacht dat het was. De gevolgen van mijn kanker zijn zo afschuwlijk dat stoppen met roken eigenlijk vrijwel vanzelf ging.

Nu volgt een stukje ongegeneerde anti-rookpropaganda:

Mijnsma had gelijk! Roken is ongezond, en ik raad iedereen aan te stoppen daarmee. De ziektes die u kunt krijgen van longkanker wilt u niet hebben, en wenst u vriend nog vijand toe.
Update! Een opstekertje! Een goede vriend is het gelukt om te stoppen met roken, waaschijnlijk met mijn droevige kankerverhaal als motivatie. Ik denk dat het Lex echt gelukt is te stoppen en feliciteer hem met het feit dat hij al bijna een maand niet rookt. Ik wens hem veel navolgers.

Kanker!

Maandag 22 Oktober 2012 at 03:50 am

Uw trouwe webhost heeft slecht nieuws. Eigenlijk niet iets voor speledingetje.nl, want het gaat over ziekte.
Dinsdag 11 september 2012 voelde ik dat mijn rechterhand veel minder kracht dan normaal had. Dit was zo’n raar gevoel dat ik besloot naar een huisartsenpost die aan de overkant van de straat ligt te gaan. Juist was ik daar aangekomen of ik merkte dat niet alleen mijn hand krachtverlies had, maar dat ik de spieren van mijn rechterkant niet meer onder contrôle had: Ik kon niet meer praten, mijn been verkrampte en ik moet op de grond gevallen zijn.
Ik moet bewusteloos zijn geraakt, want ik herinner me niet meer hoe ik een ambulance in ben gedragen. Wel weet ik nog dat ik al rijdende even bij kennis was en gesproken heb met een ambulancebroeder.

“Mijnheer van den Akker, U heeft een epileptische aanval gehad met als oorzaak minstens drie uitzaaingen in uw hoofd. Dit zijn uitzaaiingen van longkanker.” zei de neuroloog tegen mij.
“Dan schiet ik even vol” was mijn reactie, en heb een minuut hard gehuild.

Speledingetje lééft!

Maandag 22 Oktober 2012 at 03:03 am

Tijden veranderen, speledingetje ook.
Lange tijd ben ik flink lui geweest en heb Speledingetje.nl ietwat laten verwaarlozen. Nu had ik bij het registreren van speledingetje.nl al aan mezelf beloofd dat ik speledingetje louter als speelgoed zou zien, lekker zonder verplichtingen. Niet zo netjes van mijzelf, natuurlijk. Ik heb een aantal draadjes opgezet waarbij ik een reactie heb gevraagd, en daar niet meer adequaat op gereageerd. Betreffende lezers: Exuses gevraagd. Ik heb een serieus plan binnenkort alles weer netjes te maken.