Speledingetje

Trolleybus in Nijmegen
Pi-calculator
Radiobulletin 1950
Filmstroken
Spoorwegkaart van Nederland
Eric en de engerds
Vacantiefoto's 2009

Archieven

01 Jan - 31 Dec 2009
01 Jan - 31 Dec 2010
01 Jan - 31 Dec 2011
01 Jan - 31 Dec 2012

Gastenboek

Teken speledingetje's gastenboek

Zoek

Zoek in 'wat er speelt'

Laatste Reacties

Marten (Koop geen straat..): Het is op zijn zachtst ge..
c. van Egmond. (Evangelisch athe..): De atheisten zouden aan d..
lucretia van dam (Sorry, ik had eve..): mijn oud oom (de broer va..
johan (Zielige auto word..): het werk gaat intussen ve..
Frans (Man na 23 jaar co..): Beste days of our lives, ..
days of our lives.. (Man na 23 jaar co..): Niek is net als Thiandi e..
Marieke van Bosse.. (Man na 23 jaar co..): Wat ik bijzonder storend ..
Frans (Man na 23 jaar co..): Goed dat je die vraag aan..
Dick Westra (Man na 23 jaar co..): Had Niek wel een verstand..
Frans (Man na 23 jaar co..): Beste Loek, Het is ook ..
ronald (Koop geen straat …): hele interessante analyse…
Cryptocheilus (adhd en het RED-d…): Ik ben benieuwd of u al e…
Cryptocheilus (adhd en het RED-d…): Er wordt aan mijn achterd…
Marjolein (Sorry, ik had eve…): Wat een lieve, warme oma …
Reinier Zervaas (Man na 23 jaar co…): Kijk met de ogen van je h…
sparnaay (Daarom is de pata…): als je al zonder toestemm…
Marc (Man na 23 jaar co…): Beste Papilio, Allereer…
Papilio (Man na 23 jaar co…): Beste meneer Van den Akke…
johan (Zielige auto): Is het mogelijk om vandaa…
johan (Zielige auto): Waar bevind zich deze ren…

Automaten:

XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

Speledingetje

De informatie op Speledingetje is betrouwbaar, eerlijk, waarheidsgetrouw en gecheckt. Speledingetje en haar medewerkers behouden zich het recht voor hier van af te wijken, als het landsbelang dit vergt of de minister zulks wenselijk acht. Aan de informatie op Speledingetje kunnnen geen rechten worden ontleend. Speledingetje is de persoonlijke website van Marc van den Akker. marc@speledingetje.nl

Powered by Pivot - 1.40.7: 'Dreadwind' 

Broodje Dönner-Kabab. Consumentenbond schaam je!

Zaterdag 27 Oktober 2012 at 07:32 am

Het werd vandaag de hele dag herhaald. Wat waren die broodjes Kebab toch vies.
Het onderzoek ging over 49 aankopen in 10 broodjeszaken in vijf plaatsen. Dat aantal is zo klein dat er geen conclusies uit getrokken kunnen worden. Het onderzoek is ook niet bijzonder duur of knap of doordacht, of had geen andere reden tot vermelding. Een onderzoek dat zo slecht is dat iedere vermelding in een serieus medium een aanfluiting is. Of het zou moeten gaan over rascisme bij de consumentenbond. Want daar lijkt het publiceren van zulk een slecht onderzoek op.
Heeft de consumentenbond er goed op gelet dat hun onderzoekers hun handen wel hebben gewassen voor het onderzoek? Hoe weet ik of ze dat wel hebben gedaan? En hoe weet Radio 1 het?
Radio 1 onbruikbaar geworden
Ik kan Radio 1 niet meer vertrouwen, is helaas mijn conclusie. Als ze niet in staat zijn een onderzoek te lezen, en zo gretig poep praten is hun informatie onbetrouwbaar. Broodjes Döner zijn Turks, meen ik. Het zou me niets verbazen dat er rascisme heerst bij radio 1. Dit lijkt er sterk op.

Speledingetje is bezorgd.

Beste minister van Radio 1: Wilt u een evenwichtig bezuinigingsplan? Iedere verslaggever die iets zei hierover kan wegens bewust rascisme worden ontslagen. Dank u.

Koop nooit meer Donald Duck, de oplichter!

Vrijdag 26 Oktober 2012 at 6:21 pm

Nooit meer kopen!

U hebt vast wel eens van Pink Ribbon gehoord. Het is een clubje die om geld bedelt voor kankeronderzoek, en zich draconische salarissen toekent. Pink Ribbon is een titel die door uitgever Sanoma wordt gevoerd.

Ik lees sinds ik besta de Donald Duck. Mijn vader had bij het ontstaan van Donald Duck in 1952 al een abonement, en heeft de eerste vijftien jaren DD netjes bewaard. Ik heb ze allemaal met plezier gelezen.
We zijn nu zestig jaar later, en Donald Duck bestaat nog steeds. Elke week beleeft hij en zijn neefjes een avontuur in kleurendruk, gevolgd door een verhaaltje Midas Wolf , Hyawatha, of Tokkie Tor. Walt Disney is allang dood, Carl Barks ook. Toch staan er nieuwe verhaaltjes in, maar wie ze tekent komt lezer niet te weten.
De Donald Duck wordt gemaakt volgens een strak format, zodat de lezer nooit echt schrikt of verbaasd wordt. Middelmatigheid troef.

De DD wordt veel gelezen door studenten, hoorde ik een paar maal in het nieuws. Misschien dat die daar eens mee zouden kunnen ophouden. Gewoon Donald Duck boycotten, want zo leuk is die Donald Duck eigenlijk ook niet. Door Donald Duck te kopen steun je een erg foute uitgever, en dat is verwijtbaar.

Zestig jaar Donald Duck is wel genoeg.

Wij zijn niet katholiek!

Vrijdag 26 Oktober 2012 at 05:53 am

Ik zag iets vreemds. In Beuningen staat een basisschool, die “De Triangel” heet. De school is een montessorischool, en dus katholiek, dacht ik. Nu staat er op de website van de school het volgende:

http://www.triangel-beuningen.nl


Voor zover ik weet was de reden dat Maria Montessori als onderwijskundige wordt geduld het feit dat ze zo devoot katholiek is, en dat ze het wetenschappelijk niveau van Diederik Stapel heeft. Dat ze smakelijk aanschoof bij Benito Mussolini zolang hij geld gaf, en dat ze stevige lesmaterialen liet maken.

Lees verder...

Als morgen de wereld vergaat...

Donderdag 25 Oktober 2012 at 03:00 am

Vandaag plantte ik een appelboompje

appelboom


Omdat mijn bovenbuurvrouw vijftig werd deed ik haar een appelboompje cadeau. Helaas was ik een beetje laks ik het haastmaken met planten, zodat de jarige er niet bij was toen het boompje werd geplant. Nu kan ze het toch zien. De mens onder het digitale kijkbelemmeraartje heeft mij uitstekend geholpen met het planten, maar had er niet om gevraagd op speledingetje te komen.

Lees verder...

Spijt...

Dinsdag 23 Oktober 2012 at 4:33 pm

Ik heb dik dertig jaar gerookt, en dat was stom, heel stom.

Met cigarette 2006


Longkanker, dat overkomt mij niet, heb ik dertig jaar tegen beter weten in gedacht. Russische routette, waarbij ik onvoldoende de consequenties heb bekeken.

Nu ben ik te laat en heb ik enorme gezondheidsschade. Dit was stom en eigen schuld, want ik wist best dat roken ongezond is.

Stoppen met roken is mij uiteindelijk helemaal niet zo moeilijk gebleken als dat ik dik dertig jaar dacht dat het was. De gevolgen van mijn kanker zijn zo afschuwlijk dat stoppen met roken eigenlijk vrijwel vanzelf ging.

Nu volgt een stukje ongegeneerde anti-rookpropaganda:

Mijnsma had gelijk! Roken is ongezond, en ik raad iedereen aan te stoppen daarmee. De ziektes die u kunt krijgen van longkanker wilt u niet hebben, en wenst u vriend nog vijand toe.
Update! Een opstekertje! Een goede vriend is het gelukt om te stoppen met roken, waaschijnlijk met mijn droevige kankerverhaal als motivatie. Ik denk dat het Lex echt gelukt is te stoppen en feliciteer hem met het feit dat hij al bijna een maand niet rookt. Ik wens hem veel navolgers.

Kanker!

Maandag 22 Oktober 2012 at 03:50 am

Uw trouwe webhost heeft slecht nieuws. Eigenlijk niet iets voor speledingetje.nl, want het gaat over ziekte.
Dinsdag 11 september 2012 voelde ik dat mijn rechterhand veel minder kracht dan normaal had. Dit was zo’n raar gevoel dat ik besloot naar een huisartsenpost die aan de overkant van de straat ligt te gaan. Juist was ik daar aangekomen of ik merkte dat niet alleen mijn hand krachtverlies had, maar dat ik de spieren van mijn rechterkant niet meer onder contrôle had: Ik kon niet meer praten, mijn been verkrampte en ik moet op de grond gevallen zijn.
Ik moet bewusteloos zijn geraakt, want ik herinner me niet meer hoe ik een ambulance in ben gedragen. Wel weet ik nog dat ik al rijdende even bij kennis was en gesproken heb met een ambulancebroeder.

“Mijnheer van den Akker, U heeft een epileptische aanval gehad met als oorzaak minstens drie uitzaaingen in uw hoofd. Dit zijn uitzaaiingen van longkanker.” zei de neuroloog tegen mij.
“Dan schiet ik even vol” was mijn reactie, en heb een minuut hard gehuild.

Speledingetje lééft!

Maandag 22 Oktober 2012 at 03:03 am

Tijden veranderen, speledingetje ook.
Lange tijd ben ik flink lui geweest en heb Speledingetje.nl ietwat laten verwaarlozen. Nu had ik bij het registreren van speledingetje.nl al aan mezelf beloofd dat ik speledingetje louter als speelgoed zou zien, lekker zonder verplichtingen. Niet zo netjes van mijzelf, natuurlijk. Ik heb een aantal draadjes opgezet waarbij ik een reactie heb gevraagd, en daar niet meer adequaat op gereageerd. Betreffende lezers: Exuses gevraagd. Ik heb een serieus plan binnenkort alles weer netjes te maken.

adhd en het RED-dieet. Flut-onderzoek

Woensdag 05 Oktober 2011 at 03:08 am

Speledingetje is bezorgd. In een lang verleden heeft hij biologie gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, tegenwoordig omgedoopt tot Radboud Universiteit. hij begint steeds meer in de gaten te krijgen hoe slecht die universiteit eigenlijk is.

Wat is er nu weer aan de hand?
In februari lanceerde de r.k. Radbouduniversiteit
Datum bericht: 4 februari 2011 Een zogeheten RED-dieet heeft bij een groot deel van de kinderen met ADHD een gunstig effect. Hun gedrag verbetert sterk, zo blijkt uit een onderzoek van onder meer het ADHD Research Centrum Eindhoven, Karakter Kinder- en Jeugdpsychiatrie en het UMC St Radboud. Aanbevolen wordt om dit dieet op te nemen in het behandelprotocol van kinderen met ADHD. Het onderzoek staat in het gezaghebbende weekblad The Lancet (5 februari)."
het werd flink in de media opgenomen, het nieuws berichtte erover en het was hype. zie ook: Trouw

Peer reviewed
Nu is ‘The Lancet’ een zogenaamd ‘Peer reviewed’ tijdschrift, dat vakgenoten het artikel laten beoordelen. Om die beoordeling te lezen moet men betalen, en dat is te duur voor promotoren van de r.k. Radboud Universiteit. Gelukkig is er het achterdeurtje van cryptocheilus zodat ook de lezers van speledingetje review in the Lancet kunnen lezen.

Het review maakt gehakt van de studie.
__

Lees verder...

Gordijntjes moeten!

Zondag 13 Maart 2011 at 06:47 am

Ik ben een goed democraat, al zeg ik het zelf. Ik ga netjes bij iedere verkiezing naar het stembureau, omdat ik een evenredige vertegenwoordiging van bestuurders een goed beginsel vind. Iedereen mag zonder verantwoording af te leggen zijn stem uitbrengen. Nu ben ik een wat oudere democraat, die de overgang van de oude stemhokjes naar de stemmachine nog heeft meegemaakt. En de teruggang naar de stemhokjes. Ik herinner mij dus goed de gordijntjes die vroeger in de stemhokjes zaten.
Omdat de gordijntjes ontbraken heb ik de voorzitter van het stembureau een netjes briefje afgegeven, met daaraan een printje van de kieswet, afdeling “Inrichting Stemlokaal”

Lees verder...

Zielige auto wordt genezen

Maandag 07 Maart 2011 at 7:40 pm

Er gebeurt een klein wondertje.
Ongeveer twee jaar terug berichtte ik op spleledingetje van een zielige auto.
Een Renault Torpedo werd bijna door de natuur opgenomen.
Zie hier….

Gelukkig komt het allemaal goed.

Lees verder...

Zo telefoneerden wij vroeger

Dinsdag 28 December 2010 at 03:03 am

Een van de oudste herinneringen die ik heb is dat mijn moeder mij optilde om mij aan het zwengeltje van de telefoon te laten draaien. Ik zal 3 jaar zijn geweest, en begreep nog niet precies de connectie met de andere telefoon die bij Grootvader en Grootmoeder aan de muur hing. Ik weet ook nog dat ik aandachtig luisterde, maar niets terug sprak toen de hoorn aan mijn oor werd gehouden. Later heb ik veel met die telefoons telefoontje gespeeld.
Tegenwoordig hangen ze in goede conditie bij mijn ouders, als verbinding met hun schuurtje.

De ene….

Lees verder...

Telefoon met zwengel F tist 144b

Maandag 27 December 2010 at 01:13 am

Ik heb een telefoon gekocht. Kijk!

Lees verder...

Spoorwegkaart van Nederland 1932

Zaterdag 13 November 2010 at 05:51 am

uitsnede Nijmegen


De redacteur van Speledingetje is in het bezit van een prachtige spoorwegkaart..

Lees verder...

024-2140037 Telefunny

Zaterdag 30 Oktober 2010 at 4:39 pm Sinds het verdwijnen van de geinlein van Max Trailleur is er een grote leemte op het gebied van de telefonische humor. Speledingetje heeft daarom een innovatieve dienst opgezet.

Lees verder...

Evangelisch atheïsme

Woensdag 20 Oktober 2010 at 01:51 am Op deze plaats wil ik even een goed woordje doen voor het ongeloof. Speledingetje.nl is van een strikt atheïstische signatuur, en wil daar graag van getuigen. Het besef dat god, Allah, sinterklaas en dergelijke allemaal nep zijn, en dat u er in gedrag geen enkele rekening mee hoeft te houden is prettig. U bent niet zondig, want zondig is een inhoudsloos begrip zonder religie. En wat het belangrijkste is: Als u niet gelooft in goddelijke sturing, betekent dat dat wat u denkt ook niet goddelijk gestuurd is, en dus helemaal van uzelf.
Een heerlijk gevoel dat ik ook iedere gelovige gun.

Lieve Christenen, kinderen, katholieken, en andersoortige gelovigen,
Spoken bestaan niet. God bestaat niet, en Sinterklaas niet, en Maria ook niet. Speledingetje is tolerant: ik gun u genoeg te eten, een warm huis en een dokter als u ziek bent. Maar u doet uzelf tekort door uw geloof in iets wat niet bestaat. Behalve dat weet u niet welke mogelijkheden er zijn om beweringen op hun deugdelijkheid te controleren, en bent u dus een gemakkelijke prooi voor bedriegers.
Lees verder...

Sorry, ik had even geen zin...

Vrijdag 15 Oktober 2010 at 01:31 am Hallo trouwe bezoekers,
De directie van Speledingetje had een half jaar geen zin om de site te modereren, waardoor mijn bezoekers allemaal zijn weggelopen. Dat is wel een rustig idee, nu kan ik terwijl bijna niemand het leest heel rare dingen zeggen. Kut Lul Kont, Neuken is gezond!
hetgeen me aan een vies versje doet denken, dat hier wel past

Een scheet doet meer dan je weet:
Hij rinkt,
hij stinkt,
hij raast,
hij blaast,
hij verlost je darm,
hij maakt je broek warm,
hij maakt een vreselijk geluid,
en gaat met donderend geraas de poort uit.

geleerd van mijn oma, die kon er wat van...

Lelijke koekoeksklok zomert

Zondag 28 Maart 2010 at 6:21 pm Speciaal voor het redactielokaal heeft onze concierge een koekoeksklok gekocht. De schaamteloze lelijkheid van het ding verdient publikatie op speledingetje

Lelijke koekoeksklok wijst zomertijd aan

Woning Concierge Isendoornstraat 11

Dinsdag 05 Januari 2010 at 04:49 am


Sinds 1979 ben ik de trotse bezitter van het bord 'Stedelijk Lyceum en School voor Havo' Ik zat op die school in Zutphen toen de naam werd veranderd. De havo werd nu ondeerdeel van het Lyceum. Op het nieuwe bord stond 'STEDELIJK LYCEUM SG voor HAVO en VWO' met daaronder het vertrouwde 'Woning Concierge Isendoornstraat 11'
Lees verder...
Géén reacties

Vergeten gebeurtenis

Maandag 04 Januari 2010 at 12:57 am Ik vond een papier waar ik me niets van kan herinneren.

Paspoortinname in 1987


Op 27 juli 1987 ben ik in Heerlen geweest, en daar is mijn toeristenkaart afgenomen, blijkt uit het papier.
Het gekke is dat ik naar mijn herrinnering nooit in Heerlen ben geweest, met uitzondering van het station, in een trein.
Vreemd.....

Gelukkig Nieuwjaar!

Vrijdag 01 Januari 2010 at 8:33 pm

Nieuwjaar 2010


Speledingetje.nl wenst namens al haar medewerkers de lezers een voorspoedig 2010. U ziet de St. Stevenstoren te Nijmegen op het moment van de jaarovergang.

Muis in huis

Donderdag 17 December 2009 at 04:34 am

muis


Ik heb een muis in huis, en foto. (Klik op de foto voor de hele muis) Volgens een vriend is het een mannelijke huismuis.
Ik noem hem voorlopig Saddam.
Lees verder...

Nieuw speledingetje: minilaptop van 50 euro's

Dinsdag 15 December 2009 at 02:37 am De trendtac net uit de doosBij de intertoys verkopen ze de allergoedkoopste laptop die u zich maar voor kunt stellen. De trendtac EPC-700BL Het ding loopt met linux, en kan heel veel voor dat geld.
Lees verder...

Man na 23 jaar coma buikspreekpop geworden

Dinsdag 24 November 2009 at 05:22 am

Faciliterende communicatie op de nos, 23 nov 2009


De nos was een beetje gemakkelijk met het overnemen van een artikel van 'Der Spiegel' met een Belgische comapatiënt die praatte.Zie Hier. Op het filmpje is echter duidelijk te zien dat de patiënt niet zelf typt, maar hem toetsaanslagen in de hand worden gelegd.

Speledingetje is bezorgd. Zij heeft wat rondgekeken op het internet en kwam verschrikkelijke voorbeelden tegen van verstandelijk zwaar gehandicapten die uren achtereen zinloos achter een toetsenbord moesten zitten, terwijl moeder of begeleider woorden voor hem verzon.
Lees verder...

Cultuurboekje

Donderdag 12 November 2009 at 06:39 am
De directeur van Speledingetje.nl is tewerkgesteld bij'Support', een afdeling van 'Breed''Breed' de sociale werkplaats in Nijmegen. Op de eerste dag kreeg hij een cultuurboekje.....

Lees verder...
Géén reacties

Daarom is de patat zo dun...

Dinsdag 03 November 2009 at 6:28 pm Bakje patpatDaarom zijn er van die dunne patatjes, gewoon om de consument te bedonderen. Het bakje patat bij de foto is ook veel te klein. Krenterige horeca. Een doos patat kost €10,50 ex. btw. =ca. 13 euro. per portie is dat dus 33 eurocent per portie bij 14mm, en 30 eurocent bij 10 mm.
Een portie frietes kost 2 tot 3 euro, dat ze dan over die paar cent lopen te krenten vind ik ronduit klantvijandig. 'Horeca' klinkt vies, vindt de directie van Speledingetje.

Het groene huis verdwijnt

Woensdag 21 Oktober 2009 at 5:04 pm Op de hoek van de Tweede oude heselaan met de dikkeboomweg in Nijmegen, bij de dikke boom dus, staat nu nog een groen huis. Het groene huis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder...
Eén reactie

Trammetje in Beek

Vrijdag 16 Oktober 2009 at 01:36 am Een goeie vriend maakte me heel blij door me dit kaartje te sturen.
Beek, Tramweg

 

 

 

 

Lees verder...
Eén reactie

De staatsloterij speelt vals!

Maandag 12 Oktober 2009 at 12:58 am Op 10 oktober een ANP-bericht: "RIJSWIJK - De Staatsloterij heeft voor de trekking van zaterdagavond een recordaantal van bijna 11,1 miljoen lotnummers verkocht." Op de site van de Staatsloterij: "Dit prijzenpakket is gebaseerd op 34,2 series van 100.000 hele loten. " De staatsloterij heeft dus drie keer zoveel series verkocht dan zij aangeeft in het prijzenpaket. De kans op de prijzen van 50.000, 100.000 en 1.000.000 is daarmee drie keer zo klein geworden.
De directie van Speledingetje.nl vindt dit een ernstige misstand. zij doet verwoedde pogingen dit diplomatiek uit te drukken, zoals 'winstgericht denken', en 'creatief met de loten omspringen'. Ook kan zij wel excuses verzinnen: "Wie een staatslot koopt vraagt er toch om om belazerd te worden" Toch kan zij het niet anders stellen dan: De staatsloterij speelt vals.

Lees verder...
Géén reacties

Orgaandonor? Over mijn lijk!

Zaterdag 10 Oktober 2009 at 10:59 pm Mijn donorcodicil Om mensen te bewegen orgaandonor te worden bestaat er sinds kort een campagne jaofnee.nl. Op deze website wordt het publiek met 'jij' toegesproken, alsof orgaandonatie iets voor kleine kinderen is. 'Nederland zegt Ja' is een leus die niet alleen onjuist is, maar ook een voor de directie onaanvaardbare generalisatie van van al de verschillende karakters die Nedeland samenleven. U begrijpt het al: de directeur van speledingetje staat niet geregistreerd bij Donorregistratie, en beschouwd het vanaf heden als onfatsoenlijke organisatie.
Verbond Anonieme Codicildragers
Om lekker nergens geregistreerd te staan en toch beschikbaar te zijn als donor is er het Verbond Anonieme Orgaandonors.
Lees verder...

Gezelschap voor Kabouter en Heidi

Zaterdag 10 Oktober 2009 at 01:46 am 1Kabouter en Heidi hebben vandaag gezelschap gekregen van Maria. Speledingetje wenst ze een witte kerst.

 

 

 

 

 

loterijverliezers

Donderdag 08 Oktober 2009 at 01:44 am Visje van Staatsloterijverliesstaatsloterijverlies vindt het niet eerlijk dat de staatsloterij niet alle prijzen uitkeert; er kunnen prijzen vallen op niet-verkochtte loten. Als statisticus vind ik dat onzin, de staatsloterij heeft immers ook geen inleggeld onvangen over niet-verkochte loten. De kans op een prijs blijft gelijk, ongeacht het aantal verkochtte loten.

Lees verder...
Géén reacties

Koop geen straat in de staatsloterij

Maandag 05 Oktober 2009 at 6:30 pm Als loterijgokker bent u bij de staatsloterij goed af. De SENS (Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij) keert meer dan 0,6 keer de inzet uit, meer dan welke andere loterij ook. Je doet er als gokker wel verstandig aan je kansen goed in de gaten te houden. Koop nooit een 'straat' of 'boulevard'
Lees verder...

Weg met de kerk!

Zaterdag 03 Oktober 2009 at 11:25 pm Aan de Heyendaalseweg in Nijmegen wordt een kerk gesloopt...
Sloop kerk Heyendaalseweg Nijmegen

Lees verder...

Zielige auto

Maandag 28 September 2009 at 01:13 am Ik weet een zielige auto te staan. Een Renault Goélette R2087. Bij het bekijken bekruipt me een vreselijk besef: Dit komt nooit meer goed!
1

Lees verder...

CD-bellen

Vrijdag 25 September 2009 at 8:00 pm Mooie mishandeling van een CD.

CD-bellen

 


Lees verder...
Eén reactie

Er zit een spin voor mijn raam

Vrijdag 25 September 2009 at 05:48 am Mijn ramen zijn wat vies.

1

 

Lees verder...
Eén reactie